Мени

Како се организирани часовите

Во Јога Клубот Тара-Аеродром, часовите се организирани во три групи: почетни, средни и напредни (прва, втора и трета група).

Во зависност од групата часовите траат од 1h до 1h:30мин.

На часовите учествуваат практиканти од сите возрасти, без предрасуди за пол и возраст.

Една група се состои од најмногу 10 практиканти.

Се одржуваат и посебни групи на јога за трудници и јога за деца.

Се одржуваат предавања и семинари за јогата.

Се одржуваат часови во природа, како и јога кампови низ Р.Македонија.

На часовите е потребно да се понесе пријатна облека и пешкир. Препорачливо е да се дојде 5-10 мин пред почнување на часот. Последниот оброк пред јога праксата, треба да биде најмалку час и половина. Да се внимава на личната хигиена, пожелно е туширање со млака вода околу половина час пред јога праксата.

Треба да се одржува и хигиена на носната шуплина со техниката Џала Нети, заради правилно и непречено циркулирање на праната и одржување на баланс на енергетските канали.