Мени

Програма за напредна група

 • Shavasana-опуштање на телото
 • Pavamuktasana 
 • Supta matsyenrasana-увртување на кичма
 • Paschimottanasana-штипалка
 • Ustrasana-камила
 • Tadasana-планина
 • Garurasana-орел
 • Natarajasana-положба на крал танцувач
 • Virabhradasana3 -воин3
 • Ardha Chandrasana-месечина
 • Тиберански ритуали-со освестување на prana,apana,udana vayu
 • Balasana-детска положба
 • Marjary asana-мачка
 • Viagrasana-тигар
 • Vajrasana-дијамантска положба
 • Surya Namaskar-Поздрав на сонце-со визуелизација на чакри
 • Sarvangasana-Свеќа со концентрација на соодветна чакра
 • Halasana-Плуг со концентрација на соодветна чакра
 • Matsyasana-Риба со концентрација на соодветна чакра
 • Paschimottanasana-Штипалка со концентрација на соодветна чакра
 • Bujagasana-кобра
 • Shalabhasana-Скакулец со концентрација на соодветна чакра
 • Danurasana-Лак со концентрација на соодветна чакра
 • Аrdha macyendrasana-торзија на кичма со концентрација на соодветна чакра
 • Salamba Sirsasana-стоење на глава
 • Предмедитативни и медитативни положби

Пранајам

 • Подготовка
 • Јогаиско дишење-полн јога здив 
 • Проветрување на белите дробови-каскадно дишење
 • Бастрика
 • Освестување на енергетските центри и каналите и психичко дишење 
 • Bandhi со освестување на соодветниот енергетски центар
 • Пранамудра со визуализација и мантра
 • Bramary pranayam 
 • Ом мантара

Медитација